fbpx
FRINGE_logo.png

The Princesses

De pop van je kindertijd kent al je geheimen. En ze staat klaar om ze prijs te geven! 

Wojciech Stachura 

Locatie: Plein Theater

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

“Ik was je prinses. Ik weet dat je me moest verlaten omdat je tenslotte volwassen bent. Maar ik herinner me al onze geheimen…” 

De prinsessen is een toneelstuk waarin door kinderen verlaten poppen een stem hebben. Tot voor kort hadden ze een hoofdrol in het leven en de fantasie van de Amsterdamse kinderen.  

Aan de kant gezet, wachten de poppen nog op hun kinderen, en vertellen ze de verhalen van hun successen en van de momenten waarop ze werden verlaten.   

De poppen worden een harde schijf waarop persoonlijke ervaringen zijn vastgelegd – ze krijgen individuele kenmerken wanneer ze deel gaan uitmaken van het leven van de kinderen. Hun transformatie wordt beïnvloed door cultuur, achtergrond en familierelaties. 

De poppen die in het project werden gebruikt, waren grotendeels afkomstig van buurtbewoners. Het script is gemaakt op basis van interviews met de donateurs. 

De voorstelling bestaat uit een installatie en een poppenspel. 

Biografie

Wojciech Stachura (PL,1988): De poppenspeler, een man die aan de touwtjes trekt en laat de hoofdpersoon dansen alsof er geen morgen is. In 2013 studeerde Wojciech af aan de Nationale Academie voor Dramatische Kunst, afdeling Poppentheater in Białystok, Polen. Zijn interesses liggen bij de animatie van de nog levende objecten, het regisseren en het performen. Hij heeft wijde ervaring met het werken in een groep, waarbij onmogelijke ideeën mogelijk worden gemaakt met de collectieve kracht. Hij heeft internationaal opgetreden in: Frankrijk, Duitsland, Polen en zal binnenkort in Nederland optreden op het Fringe Festival 2024 in Amsterdam. 

credits