fbpx
FRINGE_logo.png
Vacature: Leerwerkplek Marketing & Communicatie  
Vanaf 1 mei 2024 t/m half september 2024 voor 1 a 2 dagen per week. Fulltime tijdens het festival (5 – 15 september 2024), met evt een korte break in de zomervakantie. 

Sluitingsdatum: woensdag 6 maart 

 

Hou je van kunst en cultuur en in het bijzonder van theater, performance en dans? Wil je alles leren over het promoten van festivals en voorstellingen? En wil je ondergedompeld worden in ons klein, maar fijn en kundig team? Reageer dan nu op deze vacature. 

 

Wie zijn wij 

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang ruim 250 voorstellingen op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Van theater tot dans, circus tot storytelling, intiem tot groots. We presenteren een multidisciplinair programma van ruim 55 kunstenaars van uiteenlopende achtergronden.  
Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Werkzaamheden 

Je ondersteunt het marketing en communicatie-team in de voorbereidingen van Amsterdam Fringe Festival door de website bij te houden, mee te denken over uitingen, de socials mede beheren, invullen van data in diverse apps zoals Timesquare en het ondersteunen van het marcom team waar nodig. Tijdens het festival (5-15 sept) werk je net als het hele team fulltime, en ben je een belangrijke spil in het Fringe team.  

 

Wie zoeken we? Wat vragen we van je? 

 • Je wil je graag als marketing & communicatiemedewerker ontwikkelen binnen de culturele- en festivalsector. 
 • Je beschikt over goede communicatieve skills in het Nederlands en Engels.  
 • Het volgen of gedaan hebben van een relevante opleiding voor deze functie is géén vereiste. Wel ben je gemotiveerd om meer te leren en je te ontwikkelen om op te klimmen binnen de culturele- en festivalsector. 
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur. 
 • Je hebt al een beetje, aantoonbare ervaring met marketing/communicatie. 
 • Je kan overzicht houden. 
 • Kennis van CMS-systemen is een pre. 

 

We bieden: 

 • Een leuke en leerzame leerwerkplek binnen een klein, maar fijn en gezellig team van gemiddeld 1 a 2 dagen per week (gedurende het festival, festival-fulltime) 
 • Een leerzame en toffe ervaring binnen een festivalorganisatie 
 • Soort dienstverband: tijdelijke leerwerkplek voor 4,5 maanden. Piekperiodes eind juni/ begin juli en eind augustus t/m einde festival.  
 • We bieden een vergoeding van € 2000,- ex BTW voor deze hele periode. Dat kan via een vrijwilligersvergoeding of je kunt het factureren. 
 • We investeren tijd om jou op te leiden binnen het vak. Je leert veel van een ervaren festivalteam met een groot netwerk.  

 

Heb jij zin om deel uit te maken van het Fringe team, en te werken aan een succesvolle nieuwe editie van Amsterdam Fringe Festival? 
Mail dan je CV en motivatie (max 1 A-4) uiterlijk 6 maart naar hoofd marketing Nadieh Bindels:  nadieh@amsterdamfringe.nl  

 

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op maandag 18 maart tussen 15:00 en 18:00 bij ons op kantoor in Amsterdam.  

 
Als je vragen hebt; mail ons dan vooral op bovenstaand mailadres!