fbpx
FRINGE_logo.png

[vdm_buy button=’TICKETS’] [vdm_cartbutton button=’‘]

Voyeur

Een achtjarig meisje wordt weggenomen bij haar ouders en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst 

Verona Verbakel

Locatie: [vdm_event_location]

Datum:

[vdm_eventbuttons]

duur van de voorstelling: [vdm_event_duration]

Daar waar een lieveheersbeestjesuurwerk wordt verstopt omdat de tijd te traag gaat. Daar waar streepjes worden getrokken na een overleefde dag. Daar waar gevechten voor omhelzingen moeten doorgaan.  

Een kind wordt gestraft voor de liefdeloosheid van haar ouders. Uitwenen kan op de bank, voor de televisie, wanneer de begeleiders van de gesloten jeugdinstelling niet kijken en hun kruiswoordraadsels verder invullen. Het weekend als nòg grotere kwelling dan de week. Ongeliefde kinderen als hongerige kippen op zoek naar het ontbrekende doel in hun leven. Dit is het verhaal van een kind dat aan haar lot wordt overgelaten.  

Dit verhaal stelt zich de vraag in hoeverre het ethisch verantwoord is om kinderen op te sluiten in een omgeving die verre van bescherming biedt. Dit is geen verhaal rond vergeving, medelijden, noch wraak. Dit is het terugvorderen van het narratief. 

credits

Tekst & spel: Verona Verbakel

Coaching: Lies Pauwels

Posterbeeld: Els Vanopstal

Dramaturgie, videograaf en techniek: Solar Vlaar

Technische ondersteuning De Brakke Grond: Noor van de Wall Perné, Dymf Mussig, Erik Koletzki

Duur: 1u 

Taal: Nederlands

14+

Met de steun van: Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond, SABAM for Culture (residentiebeurs) & de Vlaamse Gemeenschap (residentiebeurs)

Met dank aan: David Bauwens, Sophia Ammann & Mieke Versyp