Vrijwilligers

Fringe zoekt jou!

Amsterdam Fringe Festival kan niet zonder vrijwilligers! Ben jij enthousiast en wil je een kijkje nemen in de keuken van een groot internationaal theaterfestival? Meld je dan nu aan als vrijwilliger.

Tijdens het festival is er van alles te doen als vrijwilliger. Ben je ontzettend goed in kaartjes verkopen? Dan is box office jouw plek! Kom je beter uit de verf als locatiehost? Dan kan dat ook. En als je meer van fysieke inspanning houdt, ben je op de juiste plek bij (de)constructie. Voor iedereen is een juiste functie te vinden. Kan je niet kiezen? Combineren van functies mag!

What’s in it for you?

Als vrijwilliger bij Amsterdam Fringe Festival ben je op de juiste plek om je netwerk uit te breiden met interessante nieuwe contacten in festival- en theaterland, ervaring op te doen voor je cv maar vooral natuurlijk om een leuke tijd te hebben. Daarnaast krijg je:

  • Een Fringepas: Afhankelijk van het aantal diensten mag je gratis naar voorstellingen (mits niet uitverkocht)
  • Een Fringe t-shirt & canvas tas
  • Toegang tot de gezellige Fringe feestjes

Wat vraagt Fringe?

Wij verwachten van onze vrijwilligers een minimale inzet van 2 diensten. Afhankelijk van de locatie en de functie duurt een dienst meestal tussen de 4 en 6 uur. Wanneer je je hebt aangemeld krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek krijg je meer informatie en kijken we samen wat jij zou kunnen doen voor Fringe. Ook is er voor alle vrijwilligers eind augustus een bijeenkomst waar je meer informatie krijgt en alle andere vrijwilligers leert kennen.

Aanmelden kan via het online vrijwilligersformulier. Hieronder staat voor alle functies een uitgebreide omschrijving. Meer info nodig? Mail dan naar onze vrijwilligerscoördinator Veerle: volunteers[at]amsterdamfringe.nl.

Locatiehost
De locatiehost is verantwoordelijk voor één locatie. Op de locatie doe je de kaartverkoop, kaartcontrole, ben je het aanspreekpunt voor het theatergezelschap en fungeert je als publieksbegeleider en informatiepunt. In het kort zorgt de locatiehost er dus voor dat alles op de desbetreffende locatie soepel verloopt.

Box Office
Bij de Box Office verkoop je tickets van de Fringe voorstellingen in het Festivalhart. Bezoekers komen bij de Box Office langs om informatie in te winnen over het festival en de voorstellingen. Je bent bij deze functie hèt gezicht van Fringe en bent volledig op de hoogte van alles wat er speelt tijdens het festival.

(De)construction
Je helpt mee met de op- en/of afbouw van het festival. Het kan zijn dat je helpt met het inrichten van het festivalhart of assisteert met allerlei productionele taken. We kunnen (sterke) mannen en vrouwen gebruiken die graag hun handen uit de mouwen steken. Deze functie vindt vooral plaats tijdens de Uitmarkt en in de dagen voor en de dag na het festival.

Special Events
Voor en tijdens Fringe zijn er een aantal Fringe evenementen gaande, tijdens deze evenementen zijn we opzoek naar een aantal aanpakkers die zien wat er moet gebeuren. Ben jij gastvrij en heb je veel ervaringen in de evenementenbusiness. Dan is dit jouw team!

Flexwerker
Als vrijwilliger in het flexteam ben je overal inzetbaar. Je springt bij op de plekken waar je het hardst nodig bent. Dus houd je van afwisselend werk? Dan is het flexteam zeker iets voor jou.

Locatiemanagers
Als locatiemanager ben je verantwoordelijk voor wat er gebeurt binnen het cluster van locaties in het stadsdeel dat je toegewezen krijgt. Je zorgt ervoor dat alle locaties de goede Fringe look en feel hebben en weet precies hoe de avond zal verlopen tijdens Fringe. Voor deze functie moet je beschikbaar zijn op specifieke data, i.v.m. de speeldagen binnen je cluster. Voor deze functie is er begin september nog een extra informatiebijeenkomst.

MELD JE NU AAN