fbpx
FRINGE_logo.png

VULCANIZE ME

Twee vrouwen worstelen zich uit hun keurslijven, om daarna eens goed uit te barsten

Audrey Apers

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

Vulcanize me is een absurde zoektocht van twee vrouwen die zich proberen los te trekken uit een schijnbaar vastgeroeste situatie. Ze zoeken naar een systeem waar plaats is om te ontploffen. Een ruimte waar lichamen in opstand komen, waar ontembare vrouwen, moedergodinnen en motorbabes regeren. Hun woorden kunnen soms onsamenhangend en wispelturig zijn. Ze weigeren zich over te geven aan een heersende moraal, die ervan smult als je onderuitgaat of weggevaagd wordt. Als kleine kraters openen ze nieuwe mogelijkheden… 

Een explosieve theatervoorstelling waarin scheurende stemgeluiden en expressieve fysicaliteit langs elkaar heen schuren. 

Biografie

Audrey Apers (1991, Belgische) studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en behaalde vervolgens haar bachelor Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Van 2013 tot 2017 danste ze bij SALLY Dansgezelschap Maastricht, LeineRoebana Amsterdam, Arno Schuitemaker en Romeo Castellucci. Voor de periode 2018-2020 was ze artist in residence bij het Danslab programma voor jonge artistieke ontwikkeling van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Daar maakte ze 3 verschillende werken ; Daydream Space, Remote en Labour of Love. Audrey behaalde in 2023 haar Master in Theaterregie aan het RITCS Erasmushogeschool Brussel. Tijdens haar mastertraject creëerde Audrey de voorstelling Gravity is a Regime. Ze was zowel regisseur als performer in dit werk wat op een speelse manier de absoluutheid van de zwaartekracht en andere schijnbaar onwrikbare structuren in vraag probeert te stellen. Audrey is sinds haar afstuderen ook actief als performer en dramaturge in het werk van anderen. Ze werkt ondertussen verder aan een nieuwe productie Under Your Spell die in 2025 in première gaat. 

credits

Regie & concept Audrey Apers In nauwe samenwerking met Kaat Arnaert & Nona Buhrs  

Performance Kaat Arnaert & Nona Buhrs 

Muziek Compositie Cedric Dambrain 

Kostuum ontwerp  Guilia Cauti 

Lichtontwerp & Special effects Joaquin de Rycke  

Dramaturgisch advies  Astrid Bonte  

Special effects  DIVI-DIVI  

met dank aan Petra Van Dyck, Aurelie Dimarino, Sara Vanderieck, Patrick Stevens, Matthias Tuinstra, Toon Minne, Jan Deboom 

Met ondersteuning van RITCS Hogeschool Brussel, GC De Rinck Anderlecht, de School van Gaasbeek