fbpx
FRINGE_logo.png

Waterzeggerij

Een golf van verandering, een vloed van verbijstering

MOSs Social Club 

Locatie: Vrij Paleis

Datum:

duur van de voorstelling: 30 min

We leven in een Wereld met een tekort aan schoon Water. We nodigen je uit om je onder te dompelen in de verhalen die het zuivere Water jou kan vertellen. Een tocht langs het bekende en onbekende dat verbonden is met jouw aardse bestaan, een trip om van hen te leren voor je het t(r)ippingpoint bereikt.

Zo stap je de Wereld van Waterzeggerij binnen. Een meeslepende installatie, waar performers de verhalen van de Watervolkeren genereren, door middel van diverse manieren van toekomst voorspellen.

5 visioenen, 5 verhalen over 5 Watervolkeren. Zij zien het Water niet als een afzonderlijk goed, maar als onderdeel van zichzelf. De golven dragen hun verhalen, die vanuit het heelal op Aarde terecht zijn gekomen en leven gaven aan onze planeet. 

Biografie

MOSs Social Club (MSC) is een verzameling van verschillende Zelven, beeldende kunstenaar, activist, performer, voedsel redder, wildplukker, waterzegger, autodidact, luchtfietser en een holobiont. Een holobiont is een assemblage van verschillende soorten die in en om hun gastheer wonen, samen vormen zijn een ecologische eenheid.

Door deze eenheid in de zelf te omarmen ontpopt zich een wereld vol mogelijkheden, een multiversum van symbioses en samenwerkingen. MSC is gefascineerd door surrealisme, Science Fiction, Science Facts, wetenschap, Plantenkunde, Liefde, non-hiërarchische organisatie methodes en permacultuur.

Via hun artistieke praktijk willen ze het verhaal van bekende en onbekende verhalen opnieuw vormgeven, ons perspectief op de wereld heroverwegen en verschillende stemmen tot je laten spreken. Met deze verhalen claimt hen betekenisvolle intieme relaties met menselijk en meer-dan-menselijk wezens. MSC creërt levende systemen, reagerend op de tijd en fouten die zich voordoen. Zoekend naar manieren om de puinhoop, waarin we ons bevinden, het hoofd te bieden, elkaar te vinden en te speculeren over alternatieve mogelijke werelden. 

credits

Lara Oostveen (Fotograaf) Mirte van den Bos, Gilleam Kriegsman, Ruben Planting, Kleopatra Vorria, Müge Yilmaz