fbpx
FRINGE_logo.png

We play so hard it hurts

Is iemand ooit gestorven van genot? 

Fernando Troya – A Pelo Productions 

Locatie: Likeminds Noord, Grote Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

We play so hard it hurts is een solo geregisseerd en uitgevoerd door Fernando Troya. Via de verborgen rijken van de cruisingcultuur, duikt hij in zijn zoektocht naar intimiteit. De performance synthetiseert autobiografische sporen, aan de hand van de tijdloze allegorie van Peter Pan, om de complexiteit van queer identiteit te onderzoeken en te vieren. Het is een getuigenis van het transformatieve vermogen van veerkracht. Met zijn meedogenloze toewijding aan authenticiteit deelt Troya speels zijn avontuur.  

Het stuk beweegt zich tussen performance, dans en theater en gebruikt 10 matrassen als een levend decor. Door een dialoog met de ruimte aan te gaan, worden nieuwe suggestieve architecturen gecreëerd en afgebroken, wat de metaforische beeldspraak van de show wordt versterkt. Een allegorie voor waar velen van ons gevangen blijven in een wereld van voortdurend gefrustreerde ontdekking, waar spelen een levensstijl wordt.  

‘Ik heb naar Neverland gereisd en veel Lost Boys ontmoet. Verloren mannen die doen alsof ze Lost Boys zijn.’ 

Biografie

Fernando Troya (1989) is een podiumkunstenaar gevestigd in Nederland. Geboren in Madrid, Spanje, is hij klassiek opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium van Madrid ‘Mariemma’ (2008) en afgestudeerd met een BA in dans en choreografie aan het Superior Conservatorium María de Ávila (2022). Professioneel heeft hij gedanst voor Goyo Montero, Stephan Thoss en met het Nederlands Dans Theater II. Sinds 2015 werkt hij als assistent en stager voor choreografen zoals Alexander Ekman, Ivan Pérez, Lukas Timulak en Jiri Pokorny. In gezelschappen over de hele wereld: Fins Nationaal Ballet, Tsjechisch Nationaal Ballet, Hongaars Nationaal Ballet, Royal New Zealand Ballet, onder anderen.  

Als maker heeft hij onafhankelijke projecten geproduceerd, zoals de serie Reminiscente, een 2,5 jaar durend onderzoek naar Plato’s Theorie van Vorm, en de schilder Francisco de Goya, met 5 verschillende danscreaties, uitgevoerd nationaal en internationaal. Ondersteund door Dansmakers Amsterdam, Korzo Theater in Den Haag, het Nationale Fonds voor Podiumkunsten in Nederland en de Spaanse Ambassade in Turkije, Sint-Petersburg en Mexico-Stad. En Essential Rights, bekroond met de BNG Bank Dansprijs; uitgevoerd bij Dansmakers Amsterdam en in première gegaan in het Korzo Theater, gevolgd door een nationale tournee als onderdeel van de Korzo productie Dansclick. 

credits

Regie en performance: Fernando Troya
Regie-assistent: Román Mendez
Muziekcompositie: Marko Ivic
Lichtontwerp & techniek: Samuel Silva
Teksten: José López en Fernando Troya
Assistentie, meedenkers en dramaturgen: Ignacio Sanz, Rosanna Freda, Samuel Silva, Arturo Vargas, Quentin Roger, Marko Ivic, Jose López en Xavier Ariza Pujol
Speciale dank aan Kübra Uzun 

Mede mogelijk gemaakt door NORMA Fonds en Amsterdam Fonds voor de Kunsten