fbpx
FRINGE_logo.png

Yet Another Day In Paradise

Queerness verkennen op een skateboard 

Lukas Karvelis 

Locatie: Podium Mozaïek

Datum:duur van de voorstelling: 40 min

Yet Another Day in Paradise” is een hedendaagse dansvoorstelling die onderzoekt hoe het verleden onze huidige relaties beïnvloedt. De twee protagonisten zoeken naar hun eigen draai terwijl ze tegelijkertijd van elkaar afhankelijk zijn. Verstrengeld in een innige omhelzing proberen ze hun balans te bewaren op één skateboard. Bewegend in een eindeloze cirkel ervaren ze zowel acceptatie als afwijzing. Hun bewegingen weerspiegelen de veerkracht van de menselijke geest en bieden een aangrijpende blik op de complexiteit van intimiteit en de eeuwige zoektocht naar verbinding. 

Biografie

Lukas Karvelis (1997) is een Litouwse danskunstenaar die momenteel in Amsterdam woont. Na zijn afstuderen aan Codarts in 2019 met een Jiri Kylian Foundation-beurs, begon hij samen te werken met het Koninklijk Deens Theater, Münchner Kammerspiele, Dansatelier’s crew en Korzo Theater.  

In zijn artistieke werk streeft Karvelis ernaar dát cruciale punt te vinden waarop verandering in het lichaam plaatsvindt terwijl het zich verwijdert van trauma binnen de samenleving en zichzelf. Dit leidt tot onderzoek vanuit beweging met een nieuwsgierigheid naar het verleden. Hij koppelt deze bewegingsverkenning momenteel aan het sociale fenomeen van verslaving, dat betrekking heeft op lichaam en geest. Naast zijn werk als performer en choreograaf heeft Karvelis een bewegingsverkenningspraktijk ontwikkeld die de beweging van de vrije val onderzoekt, waarbij de beweger wordt uitgedaagd om de vrijheid van zwaartekracht te voelen om gewichtloosheid te vinden.  

Door zijn eigen choreografische werk heeft hij meerdere residenties bij onder andere Atelier de Paris/ CDCN, het Arts Printing House, Cetro Coreografico Gomera en Teatri Di Vita gekregen. Karvelis werd genomineerd voor de Piket Kunstprijs in 2020 en ontving in 2023 de jonge kunstenaarprijs van het Litouwse ministerie van cultuur. 

credits

Concept, choreografie: Lukas Karvelis
Dansers: Lukas Karvelis, Benoit Couchot
Muziek: Gabrielė Dikčiūtė
Dramaturgie: Sigita Ivaškaitė
Lichtontwerp: Povilas Laurinaitis
Visuals: Aura Skulskytė
Producent: BE COMPANY